(untitled) (Серія: Історія. Політологія, 2022)
У статті досліджено еволюцію перетворення міст на суб’єктів публічної дипломатії, набуття ними більших повноважень та можливостей брати участь у публічній дипломатії у процесі історичних трансформацій. Розглянуто історичний дискурс явища публічної дипломатії міст, встановлено функції сучасного міста в системі публічної дипломатії. Охарактеризовано роль демократичних держав у формуванні підходів до зміцнення міської дипломатії через допомогу та координацію з боку національного уряду. Визначено, як ситуація, що склалася в Україні після повномасштабного вторгнення, вплинула на активізацію політики міст із залучення підтримки міжнародної спільноти та розширення контактів в межах двостороннього співробітництва. Обґрунтовано особливу роль українських міст як суб’єктів публічної дипломатії в умовах війни та визначено інструменти, що використовуються ними для компенсації нестачі підтримки на національному рівні.