(untitled) (Серія: Історія. Політологія, 2023)
У статті представлено дослідження основних детермінантів, що обумовили перебіг проміжних виборів у Конгрес США в 2022 році. Проаналізовано такі традиційні фактори, як специфічні характеристики американської виборчої системи, такі її інститути, як «праймеріз», Колегія виборщиків, «кокуси», особливості політичної культури та електоральної поведінки американських виборців, тенденції та феномени електоральних процесів, зокрема «розширення конфліктів» та «негативна прихильність». Крім того, встановлено коло питань, що посіли центральне місце в порядку денному передвиборчої гонки, визначено місце війни в Україні серед них.