(untitled) (Серія: Історія. Політологія, 2024)
У статті розкрито та проаналізовано діяльність представницького виборчого органу Катеринослава - міської Думи в умовах буржуазно-демократичних перетворень у краї (1917-1918 р.). Розглянуто питання виборів до місцевих органів самоврядування за пропорційною системою. Зроблена реконструкція наради президії ради робітничих та солдатських депутатів (надалі РРСД) та міської Управи, (за матеріалами статті катеринославської газети «Звезда» 1918 р.). Загальний характер зіткнення під час спільного засідання РРСД та міської Управи, дає підстави стверджувати про наявність у РРСД власних, спеціальних цілей щодо управління об’єктами права муніципальної власності покладених на органи місцевого самоврядування Катеринослава.