(untitled) (Серія: Історія. Політологія, 2024)
У статті проаналізовано еволюцію взаємин України з державами Африки в умовах російської збройної агресії. Охоплено період 2014–2024 рр. Виділено характеристики етапу взаємин України з державами Африки від початку російської агресії до повномасштабного вторгнення та етапу повномасштабної війни. Метою статті є дослідження динаміки, проблем та результатів реалізації африканського напряму зовнішньої політики України в умовах російсько-української війни. Завдання дослідження: 1) з’ясувати особливості взаємин України з африканськими державами; 2) визначити ключові проблеми України при налагодженні співпраці з державами Африки; 3) розглянути зовнішні чинники, що впливають на розвиток зв’язків України з державами Африки; 4) виділити основні досягнення України у налагодженні співпраці з державами Африки.