Міжнародні санкції як інструмент зовнішньої політики (Серія: Історія. Політологія, 2022)
Міжнародні відносини у ХХІ ст. переживають системну кризу, що позначена збільшенням кількості локальних конфліктів та гібридних протистоянь, геополітичним суперництвом. Трансформації вимагають розробки і застосування дієвого механізму протидії порушенням міжнародного права. Одним із таких механізмів, що сьогодні активно використовується учасниками міжнародних відносин є застосування санкцій. У статті проаналізовано види, мету, специфіку та інші характеристики міжнародних санкцій як інструменту сучасної міжнародної політики.