Іудейська громада Маріуполя ХІХ – початку ХХ ст. (Серія: Історія. Політологія, 2022)
Стаття присвячена аналізу особливостей формування та функціонування інституцій іудейської релігії як етнічної релігії євреїв Маріуполя. Аналізуються демографічні аспекти формування єврейської спільноти, форми та напрямки общинної діяльності: синагога та молитовні будинки, казенний та духовний рабинати, система організації традиційних для іудаїзму форм релігійного життя, духовної освіти.