Просвітницька діяльність з питань медицини для населення на територіях земств Катеринославської губернії (Серія: Історія. Політологія, 2022)
У статті розглянуто процес розвитку на території Катеринославської губернії системи просвітництва пересічного населення щодо питань гігієни, медицини та профілактики хворіб, під час функціонування на теренах України земської реформи. Досліджені засоби, якими земські медичні працівники та інші організації проводили цю діяльність. Зазначені фактори що сприяли або заважали просвітництву у цей період. Увагу приділено відгуку місцевого населення на просвітницькі міри. Відмічена роль підтримки від земської адміністрації у сфері просвітницької діяльност.